Skip to main content

Vegan Visboer breidt uit naar België en Luxemburg

Delhaize neemt twee Vegan Visboer producten op in assortiment

Zwolle/ Urk, 03 juli 2023 | Vegan Visboer, de toonaangevende producent van veganistische visopvolgers, zet een nieuwe stap in haar missie om plantaardige opties wereldwijd toegankelijk te maken door uit te breiden naar nog twee Europese landen. Na de succesvolle launch in Nederland in 2021, liggen de Vegan Visboer Nugget en Vegan Visboer Burger vanaf week 27 (3-10 juli 2023) zowel in de supermarkten als in de webshop van Delhaize in buurlanden België en Luxemburg. 

wp-content/uploads/2023/06/8720648018282-Fish-Burger-100gr-1-e1688394139736.jpg

Internationale uitbreiding: “Een kleine stap voor de mensheid, een reuzensprong voor de vis” 

De ‘visaardige’ of ‘fish-friendly’ Vegan Visboer Nugget en Vegan Visboer Burger zijn onlangs met veel enthousiasme ontvangen tijdens de Delhaize Discovery Days, een interne beurs waar werknemers en franchisenemers van Delhaize persoonlijk kennismaken met nieuwe producten en innovaties. Vegan Visboer presenteerde met trots de hardzwemmers aan het Delhaize-personeel, die alles te weten kwamen over de visvervangers om hun klanten optimaal te kunnen adviseren.

Omgetoverde rijstkorrel 

De Vegan Visboer visopvolgers zijn gebaseerd op een hypoallergene GMO-vrije rijstkorrel die op magische wijze werd omgetoverd tot een veganistisch ‘visje’ met bijna dezelfde hoge voedingswaarden als dierlijke vis. Daarnaast bevatten de producten van Vegan Visboer belangrijke en waardevolle omega 3, 6 en 9, dankzij de toevoeging van schone, veilige en duurzaam gekweekte algen. Hoe dit precies zit? Dát blijft het geheim van de vegan vissers en Kramer Fish, het traditionele familiebedrijf uit Urk waarmee de visvervangers samen werden ontwikkeld. Samen streven ze ernaar om de wereld een stukje vis-aardiger te maken.

Favorieten Nugget & Burger als eerste naar buurlanden

De Vegan Visboer Nugget is de nummer-1 bestseller van Vegan Visboer en is daarom als eerste geselecteerd om naar het buitenland af te reizen. De veelzijdige snack is een ideale hoofdrolspeler bij salades of in wraps en als verrukkelijke snack bij de borrel, handig ‘uit het vuistje’. 

Het tweede visvriendelijke ‘visje’ dat de grens oversteekt om de show te stelen is de Vegan Visboer Burger. Deze kan bijvoorbeeld als onderdeel van een heerlijke, rijkelijk opgetuigde burger tussen een vegan burgerbroodje geserveerd worden als klein gerecht óf als de gezonde basis met hoge voedingswaarde van een volwaardige maaltijd.

Samenwerking met Delhaize

Vegan Visboer is ontzettend trots en blij om samen te werken met Delhaize, een van de grootste retailers van België. Simon Visscher, founder van Vegan Visboer, legt uit: “Het partnership met Delhaize support onze missie om een steeds breder publiek te bereiken en meer mensen te 

 inspireren om vaker voor duurzame, gezonde en tegelijkertijd heerlijke alternatieven voor dierlijke vis te kiezen. Met vegan vis in de supermarktschappen wordt die keuze steeds makkelijker en aantrekkelijker.” Vegan Visboer verwacht dat de producten minstens even succesvol zullen zijn als in Nederland. “De consument kiest er steeds vaker en bewuster voor om plantaardig te eten, ieder met zijn of haar eigen beweegredenen. Deze bewuste verschuiving naar plant-based wordt alsmaar meer mainstream”, aldus Simon.

Praktische informatie: beschikbaarheid en prijzen

Consumenten in België en Luxemburg kunnen vanaf week 27 (3-10 juli 2023) terecht bij een ruime selectie aan Delhaize-winkels (inclusief de Delhaize-winkelformules AD, Proxy en Shop & Go) en in de webshop van Delhaize.

  • Vegan Visboer Nuggets: de verpakking bevat 250 gram aan nuggets. Winkelprijs: € 3,99 per verpakking.
  • Vegan Visboer Burger: de verpakking bevat 2 stuks à 100 gram per stuk. Winkelprijs: € 3,19 per verpakking.

Meer info nodig? 

Contact:

Vegan Visboer | Vegan Fisherman
Team Vegan Visboer
marketing@veganvisboer.nl
+31(0)38-7858843
Meer (product)informatie en inspiratie:
www.veganvisboer.nl