Skip to main content

Classic kibbeling 

Ingrediënten

Remouladesaus:

  • vegan mayonaise
  • mosterd
  • witte wijnazijn
  • appertjes, lente-uit of klein gesneden stukjes augurk (naar smaak)
  • kruiden naar smaak, bijv. peterselie, dragon of dille (optioneel)

Spicy ‘arrabiata’ dipsaus:

  • blik gepelde tomaten
  • olie naar keuze
  • rode, gedroogde chilivlokken
  • knoflook
  • zeezout en zwarte peper
  • verse basilicum (vers, gesnipperd of gedroogd)

Alles verandert, maar sommige dingen moet je simpelweg niet willen veranderen. Bij kibbeling hoort remouladesaus om de stukjes vegan vis tot en met je vingers in onder te dompelen. De saus maak je van vegan mayo, mosterd, kruiden en stukjes augurk of kappertjes als je daar extra blij van wordt. Wil je een modernere saus bij zo’n trendy stukje vis? Maak dan een spicy ‘arrabiata’-dip als metgezel voor je most fancy kibbeling.

Bereidingswijze

  • Frituur:
    Het beste resultaat krijg je door 2-4 minuten te bakken in plantaardig frituurvet op 180 °C.
  • In de oven (aangeraden):
    13-15 minuten bakken op 220 °C (heteluchtoven: 200 ∞C). Bij voorkeur met 10% stoom.
  • In de Airfryer:
    15 minuten bakken op 180 °C. Vergeet ze niet regelmatig te keren.