Skip to main content

Oosterse Vegan Garnalen

Ingrediënten

  • Vegan Visboer Garnalen
  • Verse sla of bladgroente naar keuze
  • Reepjes rauwe Thaise chilipeper
  • Bosuitjes
  • Zoute sojasaus
  • Zoete sojasaus/ ketjap manis
  • Sriracha, sambal of andere hete saus
  • Water (optioneel)
  • Citroensap (optioneel)
  • Suiker (optioneel)
  • Gehakte pinda’s (optioneel)

Bereidingswijze

  • Frituur (aangeraden):
    Het beste resultaat krijg je door 2-4 minuten te bakken in plantaardig frituurvet op 180 °C.
  • In de oven:
    13-15 minuten bakken op 220 °C (heteluchtoven: 200 ∞C). Bij voorkeur met 10% stoom.
  • In de Airfryer:
    15 minuten bakken op 180 °C. Vergeet ze niet regelmatig te keren.
  • In de pan:
    Rondom bruin bakken in 6-8 minuten in een bakpan met ruim voldoende olie of plantaardige boter/ margarine. 

Oosterse Vegan Garnalen

Pluk de groenste slablaadjes van de krop of kies jouw favo rauwe bladgroente, zoals spinazie of paksoi-bladeren. Was de bladeren en leg ze als een verwelkomend, gespreid bedje op een bord of schaal. Bak of frituur de Vegan Visboer Garnalen zoals op de verpakking staat en garneer met de vers gesneden reepjes chilipeper. Ook gesneden bosuitjes en pinda’s voelen zich in dit gerecht als visjes in het water

De dip maak je met een basis van zoute sojasaus en zoete sojasaus (ketjap). Voeg daar, als je van pittig houdt, Sriracha, sambal of een andere hete saus aan toe. Iets te hot uitgepakt? Maak de saus milder en dunner door suiker, water en/of citroensap toe te voegen. Niet hot genoeg? Je weet wat je te doen staat … More is more!

Hartige wafel met visfriet