Skip to main content

Typisch Hollandse Vissticks 

Ingrediënten

  • Vegan Visboer Vissticks
  • Doperwtjes
  • Worteltjes
  • Citroen
  • (Dip)saus naar wens (optioneel)
  • Friet, aardappelen of ander bijgerecht (optioneel)

Bereidingswijze

  • Frituur (aangeraden):
    Het beste resultaat krijg je door 2-4 minuten te bakken in plantaardig frituurvet op 180 °C.
  • In de oven:
    13-15 minuten bakken op 220 °C (heteluchtoven: 200 ∞C). Bij voorkeur met 10% stoom.
  • In de Airfryer:
    15 minuten bakken op 180 °C. Vergeet ze niet regelmatig te keren.
  • In de pan:
    Rondom bruin bakken in 6-8 minuten in een bakpan met ruim voldoende olie of plantaardige boter/ margarine. 

Typisch Hollandse Vissticks 

Never change a winning team: worteltjes, doperwtjes en vissticks horen bij elkaar als vis,  water en algen. Alleen komt die arme vis tegenwoordig wat ongelukkig uit de strijd. Dat is gelukkig niet het geval in dit eenvoudige en snelle maar o zo ouderwets lekkere recept.

De Vegan Visboer Vissticks zijn net zo krokant en bruingebakken als die ‘van vroeger’. Alleen dan hartverwarmender, aangezien “no fish got hurt in this process”. Frituur of bak ze in de bakpan. Of kies voor de oven voor een gezondere versie met lager vetgehalte. Laat deze visjes vervolgens vrij zwemmen in een vijver van warme erwtjes en worteltjes onder een drupje regen van citroensap.

Hartige wafel met visfriet