Skip to main content

Duurzaamheid in de gezondheidszorg & duurzame doelen

Duurzaamheid in de gezondheidszorg was een hot topic tijdens de afgelopen Zorg & Facility 2024 beurs, die plaatsvond van 14 tot 16 april. Zorgverleners en facilitair managers kwamen bijeen om te bespreken hoe de gezondheidssector kan werken aan een gezondere en groenere toekomst. De overheid heeft als plan om een doel te stellen dat in 2030 60% van de eiwitten plantaardig moeten zijn. Ook in zorginstellingen is het duidelijk dat we midden in een veranderende koers zitten. 

wp-content/uploads/2024/07/PHOTO-2024-07-03-11-21-41.jpg

Samen sterk voor duurzaamheid in de gezondheidszorg

Iedereen, zelfs inclusief zorgverzekeraars, doet mee om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast werd er gesproken over de mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan en plantaardige oplossingen te omarmen. Daarom was het team van Vegan Visboer aanwezig om de gasten te overtuigen van de voedingswaarde én de heerlijke smaak, geur en structuur van onze plantaardige visproducten.

Duurzaamheid in de gezondheidszorg verhogen met plantaardige visvervangers van Vegan Visboer

Een groener pad met plantaardige oplossingen

Op Zorg & Facility 2024 lag de nadruk sterk op het duurzamer maken van elk aspect van de gezondheidszorg. Als gevolg daarvan werd gesproken over manieren om CO2-uitstoot te verminderen, voedselverspilling te voorkomen en hoe ecologisch verantwoorde landbouw en plantaardige oplossingen ondersteund kunnen worden. Hieruit kunnen we afleiden dat de boodschap duidelijk is: we moeten allemaal samenwerken om onze planeet en onze gezondheid te verbeteren. Inmiddels moedigen zorgverzekeraars de zorgverleners zelfs aan om deze groene, gezondere praktijken te omarmen.

Vegan Visboer: plantaardige visvervangers voor Duurzaamheid in de gezondheidszorg

Vegan Visboer was aanwezig om, te midden van deze belangrijke gesprekken, onze heerlijke plantaardige visproducten te introduceren. Daarom serveerden we smakelijke minigerechten, gemaakt van onze Vegan Kibbeling en Vegan Garnalen, gegarneerd met extra gezonde algen en lekkere salsa. We zijn trots om een alternatief te bieden voor traditionele vis te bieden, gemaakt van alleen maar duurzame, gezonde, eiwitrijke, plantaardige ingrediënten.


Ons doel is om opties te bieden die goed zijn voor mensen én de planeet. Als meer instellingen in de gezondheidszorg voor onze producten kiezen, helpt dit om overbevissing te verminderen en oceanen te beschermen. Daarom passen de Vegan Visboer producten zo goed bij een duurzamere lifestyle en draagt het bij aan duurzaamheid in de gezondheidszorg.

Duurzaam eten is de koers

Deelname aan Zorg & Facility 2024 ging niet alleen over het tonen van onze producten. Het ging over het deel uitmaken van een groter geheel, een beweging richting duurzaam eten. Daarom kun je ook kiezen voor Vegan Visboer en je dierlijke visconsumptie te vervangen door onze vegan visjes. Zo steun je de verschuiving naar gezondere eetstijlen en het pad naar een groenere planeet. Samen met zorgverleners en facilitair managers werken we nu aan de toekomst. Als gevolg zullen ecologisch verantwoorde voedselkeuzes een regulier onderdeel zijn. Zowel van het zorgen voor onszelf als voor ons milieu, ook in ziekenhuizen en bejaardentehuizen.

Ga mee op verduurzaam-reis!

Naast duurzaamheid in de gezondheidszorg, kan Vegan Visboer je helpen om jouw eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken. Wil je weten hoe? Bezoek onze website en leer alles over onze producten en initiatieven. We zijn op een missie om duurzaam voedsel en geweldige smaak hand in hand te laten gaan. Laten we samen op weg gaan naar een gezondere planeet. Let’s make a difference together!

Sustainability in the health industry was important topic during Zorg & Facility 2024.